Skip to main content

Veel gestelde vragen

Wat houdt het project in?

Aan de Binnenweg in Heemstede wordt een Vomar Voordeelmarkt gerealiseerd met een ondergrondse parkeergarage met plek voor circa 100 auto’s. Boven de Vomar Voordeelmarkt komen 9 appartementen.

Waarom komt er een nieuwe Vomar Voordeelmarkt?

Het gebouw waar de huidige Vomar in gevestigd is, ook aan de Binnenweg gelegen, is verouderd en aan vervanging toe. Daarnaast is deze locatie te klein geworden.

Wat is de status van het project?

In maart 2022 is gestart met de voorbereidingswerkzaamheden. Hierbij valt te denken aan sloopwerkzaamheden van de huidige opstallen. Inmiddels zijn alle opstallen gesloopt en terrein is bouwrijp gemaakt.

Wanneer wordt er gestart met de bouwwerkzaamheden? Hoe ziet de verdere planning eruit?

Er is reeds aangevangen met de voorbereidingswerkzaamheden. Het terrein is bouwrijp. Naar verwachting kan medio februari 2023 worden aangevangen met de aanleg van de parkeergarage. Dit neemt ongeveer 11 maanden in beslag. Voor de bouw van de supermarkt en de appartementen wordt ca. 1 jaar bouwtijd gerekend.

Wanneer is het project klaar?

Het volledige project is naar verwachting eind 2024 gereed.

Welke overlast is voor de buurt merkbaar?

Er is gekozen voor een bouwsystematiek waarbij de overlast voor omwonenden tot een minimum wordt beperkt. Op het moment dat er intensieve werkzaamheden gaan plaatsvinden, wordt dit vooraf aan de buurt gecommuniceerd. Hierbij valt te denken aan het storten van beton of afvoeren van grond voor de parkeergarage.

Ik heb een vraag die niet in deze lijst staat. Bij wie kan ik terecht?

Indien u het antwoord op uw vraag niet terug vindt op deze website, kunt u een email sturen naar info@vomarbinnenweg.nl We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wie is de opdrachtgever van dit project?

De opdrachtgever van dit project is Trottoir Participaties. Dit is een dochterbedrijf van Hoorne Vastgoed gevestigd in Uitgeest. Voor meer info zie https://www.hoornevastgoed.nl

Kan ik me al aanmelden voor de appartementen die boven de Vomar komen?

Meer informatie over de appartementen wordt verstrekt zodra de oplevering van het gebouw in zicht komt. Wilt u zich nu alvast aanmelden als geïnteresseerde? Neem dan contact met Mooijekind Vleut Makelaars via 023-542 02 44 of stuur een mail naar nieuwbouw@mooijekindvleut.nl

Voor wie zijn de parkeerplaatsen in de parkeergarage bedoeld?

De parkeerplaatsen in de parkeergarage zijn bedoeld voor bezoekers van de Vomar en overige bezoekers van het winkelgebied. De eerste 2 uur parkeren is gratis.

Hoe vindt de bevoorrading van de supermarkt plaats? Wat merkt het winkelende publiek en de omliggende buurt hiervan?

De bevoorrading van de supermarkt vindt inpandig plaats. Dat wil zeggen dat de vrachtwagens via het achtergelegen binnenterrein lossen en laden. De buurt alsmede het winkelende publiek in de winkelstraat ondervindt hier geen hinder van.